2013. november 21., csütörtök

Lakáseladás, házvétel, hitel, szocpol és én mégcsak a hajamat sem tépem

Néha azért arra gondolok hogy mi a francnak vágtunk mi ebbe az egész lakáscserébe, olyan jó kis lakásunk van. Aztán rájövök hogy pont azért mert hogy olyan jó KIS lakásunk van és nem olyan jó NAGY lakásunk van.
Léna reggelente berongyol a gyerekszobába, ágaskodik, tekergeti a nyakát hogy fel lásson Lili magaságyára. Ha a Lili nem fekszik az ágyában (mivel hogy suliban van) azonnal rohan a ceruzás dobozhoz (ami persze tilos) kimarkol egy nagy adag ceruzát háta mögé dugja és siet vele a fotel mögé.
Ott aztán jó esetben egyesével csak megcsodálja az írószereket, rossz esetben meg is eszi őket.
Lili a világ legjobb nővére, de a ceruzáit, a füzeteit nem adja. Jogosan, ami az övé az az övé.
Egyre jobban kell a külön gyerekszoba, egyre jobban kellene az udvar, a tér.

Csütörtökön aláírtuk a lakásunk adás- vételi szerződését.Vagyis eladtuk a lakást. Ment egy ideig a huza- vona hogy ki mikor fizet mit meg hova. Mindjárt leírom hátha van vagy lesz valaki hasonló cipőben. Pénteken átmentünk a leendő házunkba ott is megbeszéltük az ütemezést.
Féltem belépni a házba a történtek után, de el kell mondanom hogy hihetetlen nyugalom vett ott körül, elmúltak az aggodalmaim. Beszéltünk a bácsiról is, sajnálom a fiait, sajnálom azt ami történt hogy gyászolniuk kell. Nagyon jó embereknek ismertük meg őket.

Szóval, a piszkos anyagiak. Egyébként csak elsőre tűnt bonyolultnak.
A lakásunk árának  első részletet amit a vevőnk kifizet nem látjuk, megy a Magyar Államkincstárnak, ugyanis még másfél évig jelzálog van a lakáson mert anno igénybe vettük a szocpolt két gyermekre. Ez 2.8 Millió forint. Zálogba kerül ez a pénz és utolsó részletként leendő otthonunk mostani tulajdonosainak utalja majd át a Kincstár. El tehát nem veszik a pénz, értem azt is miért van erre szükség...nyilván sok volt a visszaélés a szocpollal. 

A második részletből, amit januárban kapunk, visszafizetjük a még fent álló hitelünket a banknak, így tehermentes lesz a lakás. 

Az utolsó részletet vevőnk Fundamentából fizeti ki, az imént megnevezett cég 90 napra fizet (az adás- vételi beadásától), vagyis február végén+ az átutalási idő, március 15- ig ígértek. Kiköltöznünk április 30- ig kell. A törvény egyébként 60 napot engedélyez a teljes kifizetéstől.

December elején megkötjük a végleges szerződést a házra. 

Feladat lesz a sok papírozással, de megéri. Aztán a végén itt nagyon szeretnék kitakarítani úgy nagyon igaziból, na meg az új helyen is festetünk és takarítunk.

Nem bánom hogy ilyen sok időnek telik még el (az idő amúgy is rohan), nem lenne jó minden egyben:
munka és bölcsikezdés, költözés. Jó ez így, úgy ahogy van. :-)

u.i. Daléneklő versenynek csütörtökön lesz eredménye.
u.i.2. Javulok! Két hete nem néztem Szomszédokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)