2013. december 5., csütörtök

Homár,ne már!

A Lidlibe lehet venni homárt. Előfőzött és sós tengervízben fagyasztott példányok.
Gondoltam karácsony lesz,próbáljuk ki. Rákererestem a neten hogyan kell elkészíteni.
Két módja a legismertebb:
1. Élve forró lobogó citrommal, sóval, borssal izesített vízbe dobni. (Így van elfőzve valószínüleg a fagyasztott is.)
2.Élve felvágni utána grillezni és foghagymás vajjal meglocsolni.

Hát nálunk nem lesz homár, szegény kis állatok basszus! :-(

5 megjegyzés:

  1. Sokáig azt hitték az emberek, hogy a homár nem érez fájdalmat. (gerinctelen stb), de újabb kutatások szerint érez csak pontosan nem tudni mennyit, milyen mértékben szenved. Annyi biztos, hogy a fájdalom receptorai korántsem olyan fejlettek mint egy emberé vagy emlős állaté. (p.s. egy malac jobban szenved amikor megölik mint egy homár, fájdalom, értelem szint stb)

    Mostanság javasolták, hogy pont a fazékba tétel előtt áramütéssel öljék meg őket és rögtön utána dobják forró vízbe, így az állat se szenved, az íze is megmarad.

    VálaszTörlés
  2. Jujj, ez nem hangzott túl jól! :(

    VálaszTörlés
  3. tessék :D megoldás homár
    http://www.agyragobogar.com/2013/12/homar.html

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! Neki biztosan nem fáj!
    Aranyos vagy! (Nem tudok hozzád kommentelni. :-()

    VálaszTörlés

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)