2013. augusztus 16., péntek

Utána néztem, sajnos igaz

Ha tehetitek posztoljátok, segítsetek, köszönöm. 

KEDVES ISMERŐSÖK ÉS KEDVES SEGÍTŐ SZÁNDÉKÚ EMBEREK! KÉRLEK BENNETEKET, HOGY MINÉL TÖBBEN OSSZÁTOK MEG BEJEGYZÉSEMET, MERT SZÁMUNKRA MÁR AZ IS NAGY SEGÍTSÉG. KÖSZÖNETTEL: RICSI ANYUKÁJA, ÁGNES
Ricsi tizenegy éves korára óriási küzdelmekkel nézett szembe: túl van tüdő transzplantáción és idegen donoros csontvelőtranszpantáción és a sok kezelés mellékhatásával kell megküzdenie hosszú évek óta. 
Gyermekem: Farkas Richárd 2002 nyarán született.
Máfél éves korában májtályog műtéte volt, majd rá 3 hónapra tüdőtályogja és hat hétig géppel lélegeztették.
2006-ban csontvelő transzplantációra került sor, ahol én voltam a donorja. Transzplantáció szövődménye krónikus GVHD lett ( az idegen csontvelő támadja a szervezetét), tüdőfibriózis lépett fel, emiatt 3 éven keresztül folyamatos oxigén ellátásra szorult.
2009. november másodikán Bécsben élődonoros tüdő transzplantációra került sor, ismét én voltam a donor.
Azóta három kórházba járunk folyamatos kontroll vizsgálatokra: Budapestre, Miskolcra és Bécsbe.
2012 februárjában Bécsben Port-a Cath beültetés történt és vastagbél biopszia, aminek a következménye Stoma lett.
Ettől kezdve folyamatos a kórházi kezelése a miskolci Gyermek Egészségügyi Központ Onko-haematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályán vénás táplálás miatt. Két hetet a kórházban töltünk, két hetet pedig otthon. A sok műtéti beavatkozás miatt táplálék felszívódási zavarai vannak, nem nő és nem hízik. Már én is megtanultam mindent, a porti tű cseréjét, infúzió elkészítését, a mesterséges táplálást.
Sajnos látóideg sorvadás és szűrkehályog is fellépett a sok kezelés mellékhatásaként, sőt a fogazata is tönkrement Ricsikémnek.
Szüksége van egy speciális szemüvegre, ami százezer forintba kerül és el kell kezdenünk a fogai rendbetételét, aminek várható költsége is 2-300 ezres nagyságrendű. Tíz éve a küzdelemről szól az életünk, egyre nehezebben bírjuk az anyagi terheket. Tudomásunk szerint a világon még egy ilyen betegséggel küzdő gyermek van. Alapítványi támogatásokhoz nem igazán jutunk, mert betegsége nem daganatos eredetű.
Mindent megteszünk Ricsikéért és minden támogatást hálást szívvel és köszönettel fogadunk.
Számlaszám: 12051003-00257185-00100007 Eszes Ágnes (édesanya)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)