2013. április 2., kedd

Balaton, húsvét, fogyókúra, retró

Na most nagyon gyorsan összefoglalom a Badacsonyi három napos kikapcsolódásunkat meg a húsvétot, mert van egy dolog ami nagyon foglalkoztat és írni akarok róla.

Badacsonytomaj, Hotel Bonvino:
- nagyon jó hotel, szép nagy szobával, szuperkényelmes ággyal, meleg és nagy jackuzzival
- fantasztikusakat ettünk, órákon át
- Badacsony CSODÁLATOS! Le vagyok nyűgözve!
- voltunk a tapolcai tavasbarlangban, 14 millió éves kis üreg, magamba szívtam a történelmet ami átjárta a falakat, élménybomba volt még úgy is hogy a csónakázást kihagytam mert féltem a szűk helyektől, így csak Isti és Lili evezett
- tényleg kikapcsolódtunk, együtt voltunk non- stop és ez volt benne a legjobb, nagyon kellett, feltöltött.

Húsvét:
- sütöttem, kalácsot, kenyeret, répatortát
- festettünk tojást (jé! :-))
- sonka, torma meg ami illik az asztalra került és elfogyott
- pihentünk
- gyerekek örültek
- voltunk pláza húsvéton, a gyerekek imádták az állatokat, akik ideiglenesen beköltöztek: pónikat, kacsákat, csirkéket, tyúkokat, bárányokat, kecskéket, Lili még lovagolt is
- ne utáljatok de a hó nekem esett húsvétvasárnap, még szenteste ígérte meg hogy húsvétkor bepótolja azt amit akkor elfelejtett (szél viszont nem nekem fújt)
- kölcsönöztünk egy nyuszit a plázában szombaton, holnap kell vissza vinni, na ő a legnagyobb sztár jelenleg (Pedró folyamatosan meg akarja...szeretgetni... ).

Napok óta zabálok, híztam. Nagyon rossz érzés, holnaptól nagyon oda fogok figyelni mit eszem és főleg mennyit, illetve újra neki állok sétálni. MUSZÁJ mert utálom így magamat, szóval öt azaz 5 kilót le kell dobnom, május közepéig. Az heti egy kiló. Az teljesíthető feladat.

Lili holnap még itthon van, tart a szünet, nagyon örülök. Most már kezdi unni a sulit....fárad, meg is értem.

DOLOG 1.
Ma amikor a reklámblokk utáni filmajánló néztem, majdnemhogy elkeztem jegyzetelni hogy mik azok a filmek amiket meg szeretnék nézni...aztán eszembe jutott hogy ugyan már, nem kell nekem a tévéhez alkalmazkodni, hisz nincs olyan film ami nincs meg valakinek, aminem szerezhető be, főleg a régiek fillérekért kaphatók DVD- n. De még a Youtube is tele van filmekkel.
Aztán alahogy eszembe jutott, hogy régen (egymillió éve) mindig vettem műsoros újságot, aláhúzkodtam mikor mit szeretnék megnézni és tartottam is magamat hozzá. Még réggebben (kétmillió éve) gyerekkoromban pedig hétfőként még adás sem volt a fekete- fehér tévénkben, nemhogy Mazsola és Tádé összes DVD- n.
Valahogy mégis megvolt a volt a varázsa, programm volt, némi kis keretet adott a hétköznapoknak, bekészített üdítő, rágcsa, reklám alatt pisi..... sokkal több filmet láttam anno, sokkal izgalmasabb volt számomra "úgy" tévét nézni. Ünnep alatt szuper filmek mentek.
Vártam a sorozatokat, egy héten egyszer nézhettem a Szívek szállodáját. Most megnézhetek egy egész évadot egyben.....nem is olyan jó ez mert sokkal felületesebben, kapkodósabban figyelem a műsort, mert úgyis vissza tudom pörgetni,úgyis láthatom újra ha akarom.
Úgy döntöttem áprilisban csak téve van, holnap pedig veszek egy műsorújságot.

DOLOG 2.
Valószínű nyitok egy másik blogot. Ide nem írhatom le azt a dolgot ami a lelki hullámvasútjaimai okozza. Viszont jó volna kiírni mindent, névtelenül, arctalanul, titokban. Biztosan jót tenne.
Ha hozzálátok szólok és aki nem családtag (és ezt tudja bizonyítani is :-), annak szívesen küldök meghívót a bloghoz.

u.i. Utálom az óraátállítást! A tavaszit mindenképpen.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy ilyen klassz élményekkel gazdagodtatok!! Én már hosszú ideje nem bírok egyetlen filmet sem végignézni, mert vagy elalszom rajta, vagy Dorottya felsír és mennem kell, pedig néha jól esne csak úgy kikapcsolni rajta. Ahogy írod, főleg a kétmillió évvel ezelőtti dolgoknak volt varázsa, hogy csak szombat este voltak filmek, nem pedig non-stop, meg a gyerekműsorok tényleg gyerekeknek szóltak, gyereklelkülettel. De más most a világ... Pörgős, rohanós, minden van és így nem is tudunk annyi mindent értékelni...
    A lelkiblogot szívesen megskubiznám én is, érdekel. Bár néha úgy érzem, lélekben rokonok vagyunk, amúgy, vérileg szerintem nem, de kutathatunk családfát, ha gondolod.. :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ilyen jól sikerült a Balaton no meg a húsvétozás is :) Filmnézés?! Ugyan már, mikor jut nekünk idő arra? Még a Bk-t is az rtlmostról szoktuk egyben megnézni, vagy 2-3 részenként, mikor ráérünk. Port.hu-n be lehet állítani, melyik filmeket szeretnéd megnézni és akkor előtte küld e-mailban értesítőt, csak regelni kell. Vagy ha már retró, akkor tényleg maradjon a tv újság :)
    És még valami, tuti nem vagyunk rokonok :)Bóbita szólt belőlem itt előttem :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper kikapcsolódásotok volt :)
    Én is kérek szépen meghívót! :)))

    VálaszTörlés
  4. Én is szívesen olvasnám a másik blogodat is.És biztosan állíthatom nem vagyok rokon.:)

    VálaszTörlés
  5. Én is kérnék egy meghívót! :)

    VálaszTörlés
  6. Nem vagyunk rokonok, ellenben a kedvencek között az első vagy... nagyon megtisztelnél egy meghívóval. rebeca

    VálaszTörlés
  7. Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, szeretném olvasni majd a másik blogodat is, ha lehet, rokonok egyáltalán nem vagyunk és a kedvencekben nálam is első helyen szerepelsz... :))) (csináltam külön Blogok mappát, oda gyűjtöm akiket olvasok.) :)

    VálaszTörlés

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)