2012. december 7., péntek

A mikuláscsomag- avagy anya ne újítson

Úgy gondoltam, mivel a Lili nem épp egy édességet szerető és magába tömő gyerek, na meg a húsvéti csokinyuszi termést épp a minap helyeztem a kukába, hogy idén a télapó egy jó minőségű télapócsokit és valami játékot hoz, a sok édesség helyett.
Meg is írtam az ősz szakállúnak a levelemet a fenti ötlettel és az öreg jóvá is hagyta.
Tegnap reggel Licikém csizmájába a jelenleg nagyon menőnek számító sminkeskönyv (nagyon csajos, a rajzolt arcokat lehet sminkelni) került.
Lili nagyon örült neki.
Este viszont elkomorodott.
Mondom neki, :
- Mi újság, mi a baj Lickám?
- Nem hozott csokit a télapó! A télapó édességet szokott hozni.
Na ezen nagyon meglepődtem, próbáltam elmagyarázni hogy miért azt hozta a mikulás amit hozott. Meg persze le is szúrtam szegényt hogy ne legyen már ilyen elégedetlen.

Aztán este virslit főztem, a ketchupm meg elfogyott. Lili vállalkozott rá hogy lefut a közeli kisboltba és vesz.
Adtam neki pénzt, öltözött és el is ment. Hamarosan boldogan ért haza.
VETT MAGÁNAK EGY MIKULÁSCSOMAGOT! ! !
Ráadásul közölte hogy tök jó mert féláron volt ( marhán oda kell figyelnem, mit mondok...).

Az nem érdekel mit gondol rólam a boltos, de a gyerek jelzését vettem. Nem újítok többet, a hagyomány az hagyomány, ráadásul a télapó zsákja: " cukrot, diót, mogyorót rejteget".

Megint tanultam a gyerektől.

u.i. Ma a klasszikus " Karácsonyi Éneket" nézzük meg a mozit áttettem holnapra, mert Lili nagyon fáradt volt tegnap este és gondolom ez ma sem lesz másként.

2 megjegyzés:

  1. :D háát igen. A karácsony és a mikulás nem épp az egészséges és logikus dolgokról szól manapság... Lottó csoki és tsai... :D
    Nálunk almát hozott így első nekifutásra. Még nem volt reklamáció, de ahogy elnézem felköthetem a nadrágot! :)
    Remélem összejön a mozi!
    Jó csajos napot!

    VálaszTörlés
  2. Ez mekkora!! A leány kiszolgálta magát!! :D :D De olyan aranyos ! És még kicsit igaza is van. Legközelebb ha újítani szeretnél (illetve szakítani az éves hagyományokkal), előbb beszéld meg vele.. :) Arany kiscsillag.. :)

    VálaszTörlés

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)