2012. december 18., kedd

Pedig én annyira de annyira ....

.....a karácsonyi hangulatra akartam koncertrálni!

De annyi minden jött közbe hogy ma teljesen meglepődtem amikor Ancsika (édes - kedves barátnőm) boldog ünnepeket kívánt.

Előbb viszont a jóhír, a Groupama elbíralta a kártérítési kérelmemet, holnap utal.168 800- ért adtam az epémet. Apára és Lilire költöm egy részét mert nagyon helyt álltak akkor.Anyunak is veszek valamit.

A kisebbik nyűgöm:
Kaptam az áramszolgáltató cégtől egy levelet. Szuperajánlottat, postánátvevőset.
Két levél is volt az egyetlen borítékban. Az elsőben fenyeget egy kikapcsolással december 29- én, a másodikban egy kikapcsolással január 10-én.
A ludas egy augusztus végi csekk, amit tényleg nem ért be hozzájuk. Átutaltam és valamiért nem jött létre a tranzakció. Amit persze csak ma, a felszólítás miatt ellenőríztem.
Anno úgy tűnt rendben volt az utalás.
Szóval én is nagyon sáros vagyok az ügyben. Mentségemre legyen mondva egyetlen fekszólítás sem jött, ez tuti, az olyan levelektől félek és ha elő is fordul olykor, azonnal feladom.
Szóval én ma elutaltam az eonnak a tartozást, meg a kamatot, meg a felszólítási díjat is.
Az Isti fel hívja őket holnap hogy tuti beért- e, oké-e. Mert most rettegek hogy jön egy csuklyás muksó december 29- én és elvágja a fenyőfán az égősor vezetékét azért, mert én anno augusztusban elcsesztem egy átutalást kilencezer forintról.

A nagyobbik két nyűgöm:
Tegnap már bőgtem mint egy gyerek hogy nemigaz hogy a Léna nem javul.
Óránként orrszívás és hiába. Nem evett semmit, már az orra is kisebesedet, a légvétele közben meg röfögött. Persze kigugliztam hogy mekkora nagy tüdőgyulladása lehet a gyereknek. Ölben tudott csak elaludni, mert úgy ugye emelve volt a mellkasa. Álmában is szívtam az orrát hogy tudjon pihenni. Isti rengeteget babusgatta, az ő mellkasán tudott igazán pihenni.
Hányt a váladék miatt, köhögött.
Aztán reggel a Lili melegen kelt, torokfájással.
Megvolt a program: gyerekorvos látogatás.Elvittem mindkét lányomat.
Szerencsére Lénusnak nincs se tüdő, se fül, se torokgyulladása. Viszont annyira hurutos hogy antibiotikumot kell kapnia. Utálom ezt, de a mi doktornőnk tényleg csak akkor írja fel, ha tényleg szükség van rá.

Lilinél nem talált semmi komolyat. Rám nézett és azt mondta hogy Lickám valamiért nem akar iskolába menni.
Egész hazaúton ezen járt az agyam, hogy mi a baj és hogy miért nem vettem észre én???
Kiválóan teljesít, minden dolgozata 100%, az írás kivételével az 95%. Magatartása, szorgalma példás!!!! Azt hittem akkor minden oké...
Aztán este beszélgettünk, sírt, zokogott, előjött belőle mi a baj.Nagyon érzékeny gyerek.
Van egy lány, aki cseszteti. Egy lány az " alfahím", a vezér ( ismerem rég) akitől fél a többi, a főnök, aki kiközösítí az én lányomat! MIÉRT?? Azt mondja a Lili ha az említett lány ( példaként) nincs az udvaron, nincs gond, játszanak vele, jól érzi magát, de ha a lány is az udvaron van akkor szekálják, ő meg áll a tanár mellett. Még a hátizsákjat is megrugdalták!
Elcsukló hangon, halkan, ijesztően felnőttesen és fájdalmasan mondta ki: " Akkor nincsenek barátaim!"
Nagyon nehezen reagáltam le és valószínüleg nem is jól. Megöleltem és azt mondta neki, mi a barátai vagyunk és az iskolában is lesz neki, de ahhoz ott kell lenni és nem szabad félnie attól a lánytól, hanem nézze levegőnek, ne hagyja hogy uralkodjon rajta.
Hol az én nagyszájú lányom?!
Nehéz dolgok ezek, megint van mit megoldani. Nehéz ez, de megoldjuk.
Holnap megy iskolába. Mennie kell. Úgy érzem csak segíteni tudunk itthon támogatással, de ha kell akkor apa bemegy. Apa, mert apa higgadt és indulatmentes. Apát imádjuk.

Aztán szorosan megöleltem a Licit és elmondtam neki hogy ő a világ legjobb gyereke, hogy imádom és senkire le nem cserélném.

Még két nap suli, aztán csak a karácsony lesz a szívünkben, nem lesz gonoszkodó osztálytárs, eon, betegség és bánat.
Igyekszem nagyon pozitív lenni. Lénus már nem "röfög", a Lilit meg szorítva ölelem, az Isti meg kapcsolgathatja a hóembert....aztán ha ők vigyorognak boldogan, akkor feltöltődöm én is és kigyúlnak bennem a karácsonyi lélekfények.

7 megjegyzés:

  1. Volt egyszer egy kislány, akinek nagyon a szívén viseltem a sorsát. Egyik beszélgetésünk során ugyanazt mondta, amit a te lányod és ahogy most is, akkor is megszakadt a szívem és azt mondtam neki, hogy nem szabad félni, vissza kell szólni, őt nem beánthatja SENKI sem, mert kikaparom a szemét és ezt olyan komolyan mondtam, hogy elhitte. Másnap bement a suliba, a köcsög alfacsaj már mozdult volna rá, amikor megszólalt a csajszim, hogy őt senki sem bánthatja! Volt visszavonuló.
    Aztán volt egy másik sztori: Lilla kisbarátnőm kemény 3 éves volt, amikor csípőre rakta a kezét, az apja elé állt és azt mondta, hogy Liz azt üzente, ha mégegyszer megüti, kitördeli a kezeidet és a hátadba állogatja, majd a beleiddel folyj meg. Azóta ez szállóige lett a családba náluk, de az apa soha többet nem emelt sem Lillára, sem a párjára kezet.
    Tudod az van, hogy a saját harcaikat nekik kell megvívni és jó, ha tudja, hogy a család mellette áll, mégis kevés, max. otthon jelent számára nyugalmat. Abban tudsz neki segítni, hogy ő különleges kislány és nem félhet senkitől sem. Így kezdeni egy közösségi életet ... nagyon durva. Az biztos, hogy a gyereknél nincs mocskosabb, ha zrikálásról van szó. Pedagógusként tapasztaltam. Ha bemegy apa és kiderül, még szarabb helyzetbe lesz Lili. Ha a köcsög csaj elé áll és látja rajta, hogy nem fél tőle, nem fogja piszkálni és azok a gyerekek, akik szintén csak félelelmből vannak mellette, Lili mellé fognak állni, mert látják, hogy ő erős, lesznek barátai, akik egyébként most is vannak, csak nem merik felvállalni, hiszen ahogy írtad, csak akkor nem játszanak vele, ha az alfahím is ott van. Nyilván, ha eldurvul a helyzet, be kell menni, mert gyomoridegben nem lehet egy gyerek, de nektek most az erősítés a legfonotsabb feladatotok!
    Remélem rendeződik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Liz! Nagyon kedves vagy és nagyon igazad van tudom. Nagyon erős vagy és nagy szíved van.
      Az a legrosszabb hogy tudom hogy igazából ezt neki kell megoldania, valahogy most nekem van szeparációs szorongásom a Lilivel kapcsolatban. Olyan nagy már.
      Meg fogjuk oldani és be is számolok!

      Törlés
  2. Drukkolok nagyon, hogy gyógyuljatok meg hamar, fizikailag és lelkileg is.
    S egyetértek az előttem szólóval, Lilinek erősnek, ügyesnek kell mutatkoznia is- mert egyébként tudom, hogy az, csak épp nem köcsög, mint az az elcseszett nevelésű alfacsaj, már bocsánat-, s meg fog oldódni a helyzet. Szívből szorítok Neki, Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Irthon akkora szája tud lenni, meg kell tanulnia használni ! Puszi és köszi és sokat gondolok Rátok!

      Törlés
  3. Igen a mondata elején ott az "AKKOR", tehát biztosan vannak barátai és jól mondja Liz, "csak" a másik lány a bibi. Igaz ez nagyon nagy probléma és felelem lehet egy kislánynak. :( Az önbizalmát kellene valahogy helyrebillenteni, amivel a soraidból ismerve Lilit nincs összességében gond, csak a másik lány hatására billen ki a cserfes okos kiscsajod. Remélem gyorsan megoldódik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van Neked is, annyira maximalista, semmi önbizalma nincs ilyen téren. Igyekszem! Köszönöm Szandra!

      Törlés
  4. Nagyon nagyon kösznöm a hozzászólásokat! Nagyon sokat jelentenek nekem!

    VálaszTörlés

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)