2012. december 13., csütörtök

Fogtündér

A múltkori mozifilmben szerepelt a fogtündér is. Elég komoly szerepet kapott, kiderült ugyanis hogy a tejfogaink őrzik a gyermekkori emlékeinket. A fogtündérek segítenek visszaemlékezni a gyermekkorunkra.
Természetesen minden tejfogacskát a párna alá kell dugni lefekvés előtt és a tündér éjszaka elviszi azt és egy pénzt tesz a helyére.
Ma takarítás közben megtaláltam az én (díszdobozba gondosan elraktározott) tejfogaimat. Lilinek erről eszébe jutottak a saját fogacskái amit egy katicás, direkt erre a célra vásárolt dobozban gyűjtögetünk.
Boldogan futkosott fel és alá, hogy bizony ő ma beteszi őket a párnája alá és reggelre tuti elviszi a fogtündér. Abban is biztos volt hogy egy huszast talál majd a foga helyén. (Nem húszezrest, sima huszast.)
Jelentem nincs huszasom.De százasom az van. Megvártam míg elalszik a Lili hogy becsempésszem a pénzt a párnája alá, a fogat meg persze ki.
A Lilinek bazinagy párnája van, a fog meg nagyon picike.
Én megpróbáltam a lehető legóvatosabban és legdiszkrétebben kicsenni a fogat a párna alól. Nem ment. Aztán vártam, sokat. Vártam hogy elforduljon egy kicsit a Lili, hogy lejebb csússzon a feje a párnáról. A türelem meg fogat termett...szóval sikerült. Eldugtam a fogat az enyémek közé, persze megkülömböztető jelzéssel ellátva.
Ja és mind a nyolc kiesett tejfogát szeretné egyeséval a párnája alá rejteni. Ráadásul én javasoltam neki hogy naponta csak egy fogat dugjon el ( féltem ha egyszerre akarja őket húszasra cserélni sokat kell kotornom a feje alatt és lebukom).
Szeretem hogy hisz még ezekben a dolgokban. A Jézuskában is hisz. Szerintem ez jó. Olyan varázslatossá teszi az ünnepet.

Ha már tejfogak....
Lénusnak áttört az ötödik foga. Nagyon sokat forgolódott, sírdogált az éjjel. Mára meg hőmemelkedése lett. Nem tudom a fogtól- e, vagy elkapta- e a Lilitől betefgséget.
Hányt is, nem tudom hogy a betegségtől- e vagy azért mert a Lili túl nagy adagot tett a szájába és félrenyelt.
Nagyon nyügi is, szóval inkább ez betegség, ráadásul nekem is hőemelkedésem van.
De inkább most mint karácsonykor....
Holnap viszem őket orvoshoz és remélem hogy nagyon hamar egészséges lesz mindenki.
Ha betegek a gyerekek én mindig parázok. Az a hülye fejem!

Egy story a végére, bár nagyon gondolkodtam megírjam- e.
De végülis miért ne? :-)

Ritkán van hogy mindkét gyerek mélyen és egyszerre és nem túl későn elalszik.
Az olyan alkalmakat pedig ki kell használni 18 karikás programra.
Ezen alkalommal, Isti hátra döntötte a fejét egy szép pillanatban, amikoris a tarkójával pontosan a zenélő hóember apró bekapcsoló gombját nyomta meg. Az meg iszonyat hangosan elkezte énekelni és zenélni hogy 'Merry Christmas'.
A gyerekek nem keltek fel, mi meg azóta is ezen röhögünk.





4 megjegyzés:

  1. Az a fránya szép pillanat :)))
    De jó fej vagyok, hogy az egész történetből ezzel kezdtem ...
    Olyan édes Lili, hogy hisz ezekben a csodákban ... és azt hiszem addig tiszta a gyermeki lélek, amíg van mire rácsodálkozni és nem rontja el a közösség.
    Annyira kellenek ezek a varázslatok a mai világban és remélem, hogy Dorka is ugyanilyen kis/nagy lány lesz! :)
    Szép bejegyzés volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dorka már most csodálatos, gondolok itt pédául a gyerekosztályos kórházi történetetekre.
      Nem tudom a Lili hogy lett ilyen jó fej...egyszerűen imádjuk amiőta van....



      Törlés
  2. Annyira aranyos a Lilivel kapcsolatos történeteid, olyan jó anyuka vagy... :)Lénusnak pedig gratula az ötödik fogacskához! :)
    A vége pedig!! Váááá!!! :D :D Nagyon jó!!!! Nálunk is Apa szokott rálépni/könyökölni az ilyen sípoló-zenélő cuccokra :)

    VálaszTörlés
  3. Ó köszönöm, ez jól esett! :-)
    Bízom benne hogy jó anya vagyok. Jó de tökéletes az nem vagyok.

    Egyszerűen imádom őket.

    VálaszTörlés

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)