2013. május 7., kedd

Eddig a gyöngyvirág VOLT az egyik kedvenc virágom

Kövezzetek meg de én nem tudtam hogy ez a csodás illatú gyöngyvirág halálosan mérgező növény. Akár már egy levele is! Ettől pedig most nagyon szaranyának érzem magam, nagyon le vagyok törve.
Azért hihetetlen! Miért nem tanítják (verik bele a fejünkben) az iskolában?
Mert nyílván rettenetesen hasznos ha valaki hangyával szeretne legózni hogy a rovar fej, tor és potroh alkatrészekből áll, de azért mégiscsak jobb volna tudni hogy mitől halhat meg az ember nagyon gyorsan a saját kertjében.
Merthogy Kisbuci másfél hete megkóstolta a gyöngyvirág kis harangocskáit, én meg persze kiszedtem a szájából, SZERENCSÉRE, mert akkor még nem tudtam hogy szó szerint halálos veszélyben van a gyerekem, egyszerűen csak mindent kiszedek a szájából.
Próbálom lazán felfogni, de ez most kicsit sem vicces. Anyám kiírtja az ovi kiskertjéből is a növényt, igaz oda nem jár gyerek, de biztos ami biztos, ezen felül Lili már kuncogot rajtam, annyiszor elmondtam hogy NEM. ESZÜNK. GYÖNGY.VI.RÁ.GOT meg mást sem amit magunk vagy az osztálytársaink szednek, még akkor sem ha százan röhögnek mert nem merjük megenni az ismeretlen eredetű piros bogyót ( például).

Még annyi hogy pünkösdi rózsát, aranyesőt se tartsatok gyerek számára elérhető helyen.

Itt olvashattok a mérgező növényekről ,jobb félni és tudni és megtanítani mint megijedni.

4 megjegyzés:

  1. naja, én is hallottam/olvastam... :( szomorú és ijesztő, már azért is, mert a múlt héten én is kiszedtem a mi Buckánk szájából egy gyöngyvirágot, amit a dédi adott a kezébe, hogy jaj de szép illatos hapcivirág... :/ közben beszélgetett a Dédi, Marcell kiköpte a cumit, virágot pedig tömte a szájába. ekkor léptem ki a lépcsőház ajtón és termettem a gyerekem szájában könyékig, holott akkor még nem is voltam konkrétan tudatában a veszélynek, csak mégse egyen virágot az utcán, na... De szerencsénk volt. Dédi meg nem ad több virágot a gyerek kezébe. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mert olyan szép...de legalább annyira bent kéne lennie a köztudatban hogy mérgező mint a gyilkos galóca. Ráadássul a gomba ritkábban fordul elő, a gyöngyvirág meg mesekönyvekből, tusfürdőkről, szappanokról is visszamosolyog mint kedves virág. Egy kislány pár éve azért halt meg mert megitta a vizet amiben a gyöngyvirág volt. Kiráz a hideg, mindenesetre ez az Úr a halálával rengeteg embernek felnyitotta a szemét, az enyémet biztosan. Őszintén sajnálom szegényt és a családját is.

      Törlés
  2. Nagyon durva!!! Én is hallottam tegnap és nekem is ez volt a kedvenc virágom amúgy... Ma azért nem vettem a piacon délelőtt, mert nehogy bárhogy is Dorka megkaparinthassa. Pedig olyan szép és az illatát is úgy szeretem...:((

    VálaszTörlés
  3. Na ezt nem is tudtam. Nagyon szépen köszönöm a linket. Átnéztem és el is mentettem. Egyébként a Leander is az. Nekünk van itthon 3-4 db. Anno ha a barátnőm nem mondja azt sem tudom. Pedig Noncsi nagyon tépkedni akarta a levelét. Még jó h nem hagytam neki :S

    VálaszTörlés

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)