2013. május 3., péntek

Licikém

Lilinek ma már csak este volt hőemelkedése. A csak szó, az idézőjeles természetesen.
Viszont reggelre úgy bedagadt a nyaka hogy azt hittem nagy a baj. Nagyon megijedetem.
Adtam neki egy calciumot, ártani nem árt, hátha allergiás a gyógyszerre amit a vírusra kapott.
A szája reggelre kisebesedett, úgy hogy alig tudta kinyitni.
Délután rendelt az orvos, visszavittük. Hála Isten, semmi gyógyíthatatlan (előttem már lepergett minden, tudom túlparázok mindent) hanem herpesz vírusa van és az egyszerűen ilyen mocsok.
Azt mondja a doktornő valakinek annyira megdagad a fogínye hogy nem látszanak a fogai!!!!
A nyaka a nyirokcsomóitól duzzadt meg, ezt is a vírus okozta. Szedi tovább a hétfőn kapott gyógyszert, kapott egy speciális ecsetelőt, mert a száján belül pedig aftái vannak.
Szegényem szívószállal iszik, lassan eszeget, püréket.
Fogyott. Suliba nem mehet, azt mondta a doktornő még kedden is maradhat, gyógyuljon csak meg, majd megsimogatta a fejét és azt mondta neki:
"Nagyon sajnállak Lilike, ez az egyik legcsúnyább betegség, de rendbe fogsz jönni!"
Nagyon szeretjük a doktornőt.

Mindenesetre fáradok de nagyon, éjjelente most a Lilihez kelek vasárnap óta, éjjel is kellett neki mindig láz és fájdalomcsillapító, ma már hogy nem lázas merek majd aludni.
Ezenkívül ma mindenkivel összevesztem, anyám szerint hagytam hogy elhatalmasodjon a Lilin a betegség, mert már kedden vissza kellett volna vinnem orvoshoz, mert antibiotikum kell neki (nem is látta a gyereket). Hétfőn voltunk orvosnál, akkor már kapott a herpeszre vírusgyógyszert, kedden három pici aftája volt, ami ugye nekem is volt már, magától múltak, betegségkor előjöhet. Ennek ellenére kedden konzultáltunk is az orvossal. Szerdán lett pár pöttye a nyelvén is. De ügyeletre csak akkor megyek a mindenféle beteg közé ha nagyon- nagyon- nagyon muszáj, főleg úgy hogy végre nem 38,6-39,1 hőket mértünk neki, hanem végre hanem 37,4-37,8 hőket.
Ma lett ilyen a nyaka, azonnal vittük is. NEM KAPOTT ANTIBIOTIKUMOT!Minek is kéne,tudtam én. Ecsetelőt kapott, gyógyszertárban készítettet, tehát hiába vettem volna repcet nélkül kapható szarokat, az herpeszre nem jó. De máig betadinnal is kentem neki és az gátolta a nagy terjedését az aftáknak, de a nyirokcsomói akkor is bedagadtak volna.Alapelvem hogy inkább 100x feleslegesen orvohoz menni mint egyszer ne. A gyerekeknél be is tartom.
A szája a magas láztól cserepesedett ki. Nedves törlővel, törölgettem neki. Bevásároltam minden földi jót amit szeret, csak egyen.
Nagyon mérges vagyok anyámra ezért a vádért. Éjjelezek, hatfélét főzök neki mióta beteg, a szívem szakad meg érte, simogatom, beszélgetünk, nyugtatom. Soha nem volt a Lili betegen se bölcsibe, se oviba, se suliba. Egy láztalan nap után szoktam visszaengedni közösségbe, hogy ne essen egyből vissza. Több vitamin és gyógytea van itthon mint egy herbáriába és használjuk is őket. Szóval nagyon kikérem magamnak és kurv@ mérges vagyok.

Este rám fért volna a lazulás, nehezen élem meg ha a gyerek beteg, Lénus nagyon izgága, egy pillanatra sem lehet nem rá figyelni, közben a Lili öt percenként kér valamit, tele a fejem, de a filmet 5464345x kellett megállítanom, a végére felkaptam a vizet (nem is láttam a végét) és még az Istinek állt feljebb hogy szar takarót húztam fel neki. Ma úgy érzem ő is bekaphatja! Egyébként nem szoktam írásban káromkodni de ez most jól esett.
Egyébként meg szarok mindenre csak a Lili gyógyuljon már meg.

9 megjegyzés:

  1. Nem okoskodni akarok, mert nem orvos vagyok, de azért nem kapott antibiotikumot (szerintem), mert azzal együtt egy "jó kis" gombásodást is összeszedett volna. A herpeszre semmi esetben sem antibiotikum a megoldás.
    Laura

    VálaszTörlés
  2. Remelem mihamarabb rendbe jon a leanyzo. Es hidd el te mindent megtettel amit lehetett. Ne foglalkozz azzal aki azt mondja, hogy nem... Sok puszi.

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom Lilit, de igazán szerencsés hogy ilyen nagyszerű édesanyja van! Mielőbbi jobbulást kívánok neki, Neked meg remélem lesz egy kis időd pihenni! Ölellek!

    VálaszTörlés
  4. Aranyom, nem volt elég a bajod, még piszkálnak is?! Ilyenkor lehetne mondani, hogy oké, lehet utánam/helyettem jobban csinálni, de persze azt senki... Azt is mondanám, hogy ne törődj vele, de nem tudsz nem törődni, mert olyan vagy, aki a szívére veszi. Sajnálom a jogtalan vádat, sajnálom, hogy Lili beteg, sajnálom, hogy megint nagyon fáradt vagy...:((
    Küldök Nektek sok gyógypuszit!!

    VálaszTörlés

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)