2012. szeptember 7., péntek

A celeb

Az van hogy beleszerettünk egy házba. Mind a ketten, illetve hárman mert a Lili is oda van érte. Mintha nekünk tervezték volna anno, ráadásul aknás garázsa van, amiért apa sok + pontot adott. A kert nem nagy,pont elég.
Még nem volt tervben a nagyobb lakásba költözés,de ez a ház tökéletes volna nekünk. Meghírdettük hát a lakásunkat, aminek eladása előfeltétele a ház megvásárlásának. Hátha sikerül.

Aztán úgy tűnt eladják. Szomorkodtunk. De valamiért nem jött létre az adásvétel.
Minden nap figyeljük a neten hogy megvan - e még álmaink otthona. Mert egyre jobban úgy érezzük minden más csak félmegoldás lenne.

Tegnap este pedig bejelentkezett egy komolynak tűnő vevő.
Gyorsan felhívtuk a "házunk" ügyintézőjét hogy biztos megvan-e még az álomotthonunk.
Az igen kedves ingatlanos lány azt mondta, megvan, sok az érdeklődő, sok az ajánlattévő, de még megvan. Aztán volt egy mondata, amit nagyon sokszor elismételtem magamban azóta:
" Még megvan, biztosan rátok vár!"
Nagyon akarok hinni ebben. Főként azért mert a házat egy nagyon szép család árulja. Sajnos meghaltak a szülők, de látszik a házon hogy békében nevelték fel a gyermekeiket, akik derék emberekké váltak. Hagyatékból árulják tehát, mert mindkét tulajdonos ( a testvérek) már megteremtették a saját otthonaikat. Hiszek az épületek pozitív energiájában.
Például soha nem költöznék be olyan helyre amit válás miatt árulnak. Mert úgy érzem ott hagynák a sok negatív érzelmet és az kihatással lenne ránk.

Szóval ma jött a komoly kézpénzes érdeklődő. Fiatal sárc. Gondoltuk valami cégnél főnök. Szép márkás óra volt a kezén, szép márkás autóval jött.
Kedves volt, nagyon szimpatikus. Beszélgettünk.
Isti kérdezte mit csinál, mondta focizik. Erre elmeséltük hogy egy kedves család a házban focirajongó és a fiúk komolyan focizik.
Jól megnézte a lakást. Fotózott. Majd mondta hogy visszaszól.
Isti később mesélte a barátjának hogy ki volt itt. X.Y. focista.
Kicsoda? Az MB1 - 1 focista! Az egyik, nagyon ismert csapatot erősítí.
Hát rákerestünk a neten. Basszus! Még a wikipédia is jegyzi!
Úgy éreztük kicsit égő volt hogy nem ismertük fel, dehát nem szeretjük a focit.
De a sportolói teljesítményt nagyon is értékeljük!!!
Mondtam is az Istinek, pont azért fogja megvenni a lakást, mert nem rajongtuk körbe és nem adjuk majd el a Blikknek, hogy ez és ez a focista itt és itt vesz lakást.

Megmondom őszintén kicsit félek ettől az eladástól és házvételtől mert nagyon legatyázzuk magunkat vele anyagilag.
De ma elképzeltem ahogy állunk új otthonunk teraszán, Isti átöleli a vállam, nézzük a kertet, majd én elrebegem boldogan: " A miénk!"

Azóta már telefonált a focistánk, kérdezte milyen gyorsan tudnánk kiköltözni....


2 megjegyzés:

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)