2012. június 26., kedd

Kistesó a Lili szemszögéből


1. Mikor megtudta, hogy tesója lesz

Felugrott. Bevágta a szobája ajtaját. Utána mentünk, ágyan feküdt, arcát a párnába nyomta. Kérdeztük mi a baj?
" Nagyon nem jó ám ilyesmivel viccelni!" - mondta majdnem sírva.

2.Mikor elhitte végre

Örömétől zengett az óvoda, az utca, a világ. :-)

3. Mikor terhes voltam (így látott engem):

Első trimeszter :Már megint alszik. Már megint vajaskenyér a vacsora.

Második trimeszter: Már megint bőg. Már megint ideges. Már megint alszik. Már megint vajaskenyér a vacsora.

Harmadik trimeszter: Már hozzá sem lehet bújni, akkora nagy. Már megint bőg. Már megint ideges. Már megint alszik. Már megint vajaskenyér a vacsora.

4. A szülés után , közvetlenül mint első akit felhívtunk a jó hírrel

Apa: " Megszületett a tesó, itt van a kezemben!
Lili: Akkor értem jöttök és otthon aludhatok?
Kicsit később, eufóriás állapotban kiabálta:
" Nővér lettem!"

5. Kórház

Milyen aranyos! A legszebb kisbaba! Mikor foghatom meg? Mikor jössz már haza? Meddig nem megyek oviba?

6. Elsö napok otthon

Lili;
Jaj de szép! Ugye milyen aranyos? Hát szia mia pici Hugicám, én vagyok a nővéred!
De büdös ez a gyerek, beszart! Fújj! Olyat kakil mint a mustár. Nővér lettem! Adjátok ide, MEG TUDOM FOGNI! FEL TUDOM EMELNI!

Mi: hallkítsd le a tévét! Pszt, hallkabban alszik a tesó. Hallkan légy, ne beszélj annyit! Csendben menj, ne rohanj! Ne visíts. Igen mindjárt csak előbb megnézem, megfogom stb. a Lénust. De téged is szeretlek. Ugyanúgy. Ne vedd ki a bölcsőbő!Tartsd a fejét!Csendben légy. Pszt....

7. Első hónaptól

Lili:
Bepelenkáztathatom? Kell oviba mennem? Lénuska, szia kicsim, nagyon szeretlek nem ám sírsz, itt van veled a tesó! Fáj a pocid, megsimogatom, kijön a kaki nyomd meg, ügyes vagy!Már tisztába tudom tenni!

Éjjel ha felébredt a sírásra:
Anya etesd már meg az Istenért!

Mi: játszin nem maradhatunk tovább, Lénuska fáradt! Hozzd ide a cumit, a pelenkát!Hallkítsd le a tévét! Pszt, hallkabban,alszik a tesó. Hallkan légy, ne beszélj annyit! Csendben menj, ne rohanj! Ne visíts. Igen mindjárt csak előbb megnézem, megfogom stb. a Lénust. De téged is szeretlek. Ugyanúgy. Ne vedd ki a bölcsőből! Tartsd a fejét!Csendben légy. Pszt....


Ugye nem is olyan könnyű nővérnek lenni. De van mi kárpótolja és a Lili ezt fiatal kora ellenére értékeli, olyannyira hogy elviseli az állandóan pisszegő szüleit. Borzalmasak vagyunk...változtatnunk kell szülői magatartásunkon.
Léna elősször őrá mosolygott, aztán nevetett. Folyton nézi, mindig megnyugszik a jelenlététől. Hangosan gagyog hozzá, csodás hangocskán úgy ahogy senki máshoz nem "beszél". Ha nem szól hozzá a Lili, akkor a Léna kezdeményez.

MÁR MOST ÉREZNI A TESTVÉRI KAPCSOLATOT, A KÖTŐDÉST!

Anyu mindig azt mondja, ha azt elérte hogy mi a tesóimmal, mindig szeretni és becsülni fogjuk egymást, ha igazi jó testvérek leszünk, akkor ő már elégedett az életével.
Az összetartásra nevelés nekem is célom. Ha már kinőnek a gyermek korból és összekapnak majd, békíteni fogok.Ha majd haragszom az egyikre, nem mondom el a másiknak. Ha valamin vita lesz velem, nem állítom egyiket a másikkal szemben a "pártomra". Nem fogok egyiknek a másikkal példálózni féltékenységet szítva ezzel.
Amit szabad az egyiknek azt szabad a másiknak is.
Ugyanúgy szeretem őket csak máshogy.

"Hogy történjen bármi, amíg élünk, s meghalunk, mi egy vérből valók vagyunk..."
( Ismerős arcok)


1 megjegyzés:

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)