2012. július 1., vasárnap

De nehéz az iskola táska


Egy ideje bele vagyunk bonyolódva az iskolatáska választásba, de még nem találkoztunk az igazival. Az van, hogy szerintem én pörgöm túl a dolgot, a Lili viszonylag lazán kezeli. Ő a lovast szeretné amit a Müllerben látott.

Persze, neki még nincs lelki kötődése az egész "iskolás leszel" történethez.
De nekem van. Én utáltam iskolába járni! Naaagyon! Épp ezért azt szeretném ha a Lili szeretné a sulit, legalább egy picit. Én teljesen oda vagyok már most, voltam szülőin, na már ott rosszul voltam. Rengeteg nem szabad elfelejteni időpontot kaptunk már most, adtak egy, ezer méteres listát hogy mit kell beszerezni, mit kell kifizetni. Természetesen nekem már fogalmam sincs arról hogy hol van az a hülye lista. Bezzeg az iskola etikai kódexe (nagyon sok oldal) megvan. Kérdeztem az Istit elolvassa-e. Elég érdekesen nézett rám. Szóval majd én...
Nagyon húzós lesz ez nekünk. Nekem. Az ovis gyümölcs napot is el szoktam felejteni, na meg, a suliból nem késhet el a gyerek, nem felejtheti itthon a torna cuccot sem, a leckét is meg kell majd csinálni, segíteni benne (el kell kezdenem matekozni, be ne égjek) , bepakolni a táskát másnapra, tízórait csomagolni meg még minden más ami most nem jut az eszembe.
Én bevallom, félek. Ha nem állok helyt, merthogy az elején igenis aktív szülői részvételt igénylő feladatok az imént felsoroltak, akkor a gyerekemet fogják megszidni, ejnyebejnyézni, sőt neki fogják bevésni a fekete pontot. Ami az én maximalista nagylányom lelki világának és jelenlegi lelkesedésének igazán nem fog jót tenni.
Ráadásul már ilyen hatalmas nagy lányom van, aki suliba megy. Vajon ad majd puszit a suli előtt? Milyen egy laza anyuka? Hogy nem leszek égő felmenő?

Össze kell szednem magam! Testileg és lelkileg. Már nagyon sokan túlélték hogy iskolás lett a gyerekük.

Iskolatáska. Kétmillió féléből lehet választani. Nekem, nekünk a férjemmel van némi kikötésünk:
- legyen gerincbarát
-alapsúlya ne lehyen több mint 1,5-2 kg
-mintája legyen semleges, mert ha jövőre például már nem Selena Gomez lesz az aktuális kedvenc tinisztár, akkor égő lesz majd a táska ( lovak, kutyák jöhetnek, az örök szerelem)
- a táskának minimum három évig kell bírnia, mert alaphangon is 15000 egy jobb minőségű, gyerek gerincét, hátát, vállát megkímélő sulicsomag.

Az agusztusi akciókat megvárjuk, aztán megvesszük az összes iskolás cuccot. A táskát is.
Én meg majd augusztus 31-én miután bekötöttem a könyveket, füzeteket és kifaragtam a ceruzákat, telesírom a fürdőkádat a büszkeség és aggódás könnyeivel.

Ha én mennék suliba ezt választanám:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)