2012. július 11., szerda

Apa új autót akar


Mielőtt belekezdek szeretném elmondani, hogy ma Lili nap van és ennek megfelelően az én nagy lányom sokpuszira és ölelgetésre kelt. Igyekeztünk hogy a reggel és az este csak róla szóljon. Léna partner volt aludt reggel is, meg este is. Fontos volt nekem hogy egyedüli királynőnek érezhesse kicsit magát, hisz ma LILI nap van. Érdekes neki nem volt ez annyira TOP 1, mert ugyanúgy igényelte a Léna közelségét mint máskor. Nekem ez, minden nap ajándék. Ráadásul Léna oldalra tud már fordulni!

No és akkor, apa új autót akar:

Isti szereti az autókat, nagyon. Nem a szó szoros értelemben vett nagyon drágákat ( ó dehogy is nem, azt is) hanem azokat amik számára és hasonló beállítású emberek számára kincset érnek.
Van neki egy öthengeres ( ez rettenetsen fontos információ!!!) Audi 90-e, aminek a forgalomba helyezesének dátuma megegyezik Istim szülinapjával. Azzal a külömbséggel hogy az autó idén még csak 23 lesz.
Lényeg hogy pepecselhet vele, élvezi ha vezetheti. Megnyugtatja, ez a hobbija.
A Lili még menni alig tudott, de már kocsit mosott apával.
Idén télen meg leesett az állam, amikor közölte velem a lányom, hogy " oda nézz, azon az autón nincs téligumi".
Barátnős beszélgetések során ha a megcsalás és féltékenység kerül szóba nekem mindig az Audi jut az eszembe. Rá kellett jönnöm hogy egy - két esettől eltekintve, én nőre még nem igazán voltam féltékeny. Bezzeg erre a kis sok lóerős benzinesre.:-)

Egy rövid szösszenet ami szemlélteti az autó betöltött pozícióját ( magas pozicióját):
Egy 'menjünk vele egy kört' kocsikázás után Isti és a téma tekintetében mindenképpen lelki társa Lui, álltak és áhitattal bámulták az autót. Én mögöttük helyezkedtem el, és nem értettem mit lehet egy autón ennyit lesni. A motor még hűlt és ezt hallani is lehetett.
Erre megszólalt Lui:
- Hallod milyen szépen pattog?
Ekkor beláttam magukra kell hagynom őket.
Isti az autóról írta a diploma munkáját is. Ötöst kapott. :-)

Mostanra családtaggá fogadtam a négykerekűt.Megszerettem. Megértettem hogy törődésre van szüksége. Most már bízom benne, mondtam neki vigyázzon apára, ne menjen túl gyorsan még akkor se ha a lelekes sofőrje úgy akarja, mert szeretjük és apára itthon nagy szükség van.
Szóval, fogadott autó gyerekünk is van a két lánygyerek és a fogadott kutyagyerek mellett. Ja és a meleg miatt a klímát is adoptáltuk, neki is hoz majd ajándékot a Jézuska.

De most apa új autót akar. Csak az anyagiak nincsenek meg hozzá.
De nem is igazán ezért szoktam vásárlás ellenes lenni. Egyszerűen féltem őt, nehogy valamikor baleset érje a hobbija miatt.
Ugyanakkor tudom azt is, minden leleki bajára, minden stresszre, fáradtságra és mókuskerékből szabadulásra az AUTÓ a gyógyszer.
Tehát úgy döntöttem nem teszek ellene, még csak nem tetszően sem nézek!
Nem érdekel lesz-e hitel, mert ha ő boldog akkor én is az vagyok és a gyerekek is azok.
Még a klíma is az. Ha pedig minden napot simogatással fejezünk be, akkor nem számít a pénz.

Csak engem ne akarjon lecserélni soha!

2 megjegyzés:

  1. Hát ez csodás autó! Nekem egy 26 éves Audim van! Nem akarom eladni soha. Remélem majd öreg koromig forgalomba tudom tartani és működő képesen. És vénasszonyként furikázni vele. Az lesz a csodaszép!
    Valószínűleg az új autót nem fogja ennyire szeretni :( Majd sírni fog a lelke ez után. Ezeknek a masináknak lelkük van. Az új kocsik csak használati tárgyak :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát az Audi az maradna. :-) már én is sajnálnám.
      Még egyet szeretne, ami szintén nem új és nem fiatal. :-)

      Törlés

Sikerült beállítanom a megjegyzés rovatot, így mostantól könnyebb lesz Megjegyzést írni.Ha nem tudtok bejelentkezni a névtelen elnevezésű profilt válasszátok! :-)